Gedragsbegeleiding

Veel mensen zullen zich in deze uitspraken kunnen vinden, maar soms kan de relatie tussen hond en eigenaar verstoort raken en is dat eens zo lieve pupje opeens een ongezellige ‘draak’ geworden. Op zo’n moment is het voor zowel baas als hond niet leuk meer om samen te leven en moet er iets veranderen!

Communicatie
Goede communicatie tussen mens en hond is beslist noodzakelijk om plezierig naast en met elkaar te kunnen samenleven. Omdat mens en hond nu eenmaal verschillende talen spreken, kan er soms wrijving ontstaan. Indien dit niet op tijd gesignaleerd wordt, kan het gedrag van de hond probleemgedrag worden, zoals onder meer agressie, angst, onzindelijkheid en onnodig blaffen. Soms spelen raseigenschappen hierin een grote rol. Deskundig advies en hulp zijn dan geboden om het gedrag van de hond om te buigen en het leven samen weer tot een plezier te maken.

Tijdens de therapie zal ik u persoonlijk begeleiden en zorgen we er samen voor dat u weer kunt genieten van uw viervoeter.

Op de volgende pagina’s kunt u meer lezen over gedragstherapie bij honden. Heeft u daarna nog vragen, dan mag u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

volgende-pagina