Cursussen

Hondenschool Houten geeft praktijkgerichte cursussen. De puppy’s hebben  bijvoorbeeld een aantal uitstapjes naar diverse locaties in Houten om de socialisatieperiode optimaal te benutten. Tijdens de eerste les krijgt u hier meer informatie over en vertellen wij welke locaties we zullen gaan trainen. Pups zijn welkom vanaf 8 weken voor de socialisatie cursus en er start elke drie weken een nieuwe groep. Uiterste leeftijd van starten is 12 weken, maar wij adviseren met 8 of 9 weken te starten.

De honden van de cursus ‘Basic Dog Training (jonge honden) en ‘Canine College’ (voorheen gehoorzame hond) trainen op het trainingsveld waar we niet alleen de basis commando’s oefenen, maar ook praktijksituaties bespreken en nabootsen.

Om iedereen goed te kunnen begeleiden en te zorgen dat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij verdient, werken wij met kleine groepen.

Voor honden uit het buitenland en/of asiel is een speciaal traject beschikbaar. En voor mensen die een specifieke oefening met de hond willen trainen (bijvoorbeeld het hierkomen of wandelen zonder trekken) zijn privélessen mogelijk.

Voor de honden die alle gehoorzaamheidscursussen doorlopen hebben, worden er diverse sport trainingen aangeboden.

Meer informatie over de inhoud van de cursussen en wanneer u kunt starten vindt u onder de volgende pagina’s:

Stephanie van Rooij, eigenaresse van Hondenschool Houten, is trots op haar hond Chico