Herplaats/Adoptie Honden

Honden die uit het buitenland en/of uit het asiel komen hebben vaak een ‘rugzakje’ waardoor ze niet goed in een groep kunnen trainen.  Vaak hebben ze angsten of zijn ze snel en veel afgeleid door de aanwezigheid van de andere honden.

Veel mensen die een adoptiehond in huis nemen willen meteen een cursus, want je wilt immers een goede start maken. Maar vaak is dit voor de hond helemaal geen goede start. De meeste ‘herplaats’ honden (en zeker de honden uit het buitenland) hebben tijd nodig om zich aan te passen aan deze nieuwe wereld, het nieuwe huis, het nieuwe gezin etc.

Om te zorgen dat deze honden niet te snel overprikkeld raken en omdat iedere ‘herplaats’ hond uniek is, hebben wij een speciaal programma samengesteld.foto van een hond uit griekenlandAllereerst kun je voordat je de hond aanschaft om advies vragen. Waar kan je het beste de hond aanschaffen, welk ras of type hond past bij jou en je gezin en waar moet je op letten bij de aanschaf.

Zodra je een hond ‘uitgekozen’ hebt en het is duidelijk wanneer je hem in huis mag verwelkomen vul je het inschrijfformulier in voor het ‘Adoption Dogs Program’. Na overeenstemming van alle data ontvangt je allereerst een digitale theorie les. In deze theorieles wordt alles behandelt waar je met een adoptie hond rekening mee moet houden in de eerste maand.

Nadat je de hond 2 weken in huis hebt vindt er een video meeting plaats met 1 van onze instructeurs. Deze video meeting duurt uiterlijk een uur en je kunt alles voorleggen waar je thuis met de hond tegenaan loopt.

Nadat je de hond 4 weken in huis hebt beginnen we met de training op de hondenschool. Je krijgt 4 privélessen (op maandag, woensdag of vrijdag overdag) waarin we alle basis oefeningen behandelen. Na deze 4 lessen wordt individueel bekeken wat een goed vervolg is voor uw hond.

Dit traject geldt ook (of juist) voor buitenlandse honden die als ‘pup’ (15 weken oud) naar Nederland worden gehaald.

De prijs voor het hele traject is €220,-

Wilt u aanmelden voor het traject, vul dan het hier het aanmeldformulier in. Na het aanmelden ontvangt u een vragenlijst over uw hond.

Wilt u eerst meer informatie over dit traject? Neem dan vrijblijvend contact op via de mail.