Herplaats/Adoptie Honden

Honden die uit het buitenland en/of uit het asiel komen hebben vaak een ‘rugzakje’ waardoor ze niet goed in een groep kunnen trainen.  Vaak hebben ze angsten of zijn ze snel en veel afgeleid door de aanwezigheid van de andere honden.

Veel mensen die een adoptiehond in huis nemen willen meteen een cursus, want je wilt immers een goede start maken. Maar vaak is dit voor de hond helemaal geen goede start. De meeste ‘herplaats’ honden (en zeker de honden uit het buitenland) hebben tijd nodig om zich aan te passen aan deze nieuwe wereld, het nieuwe huis, het nieuwe gezin etc.

Om te zorgen dat deze honden niet te snel overprikkeld raken en omdat iedere ‘herplaats’ hond uniek is, trainen wij deze honden alleen in privélessen.foto van een hond uit griekenlandAllereerst kun je voordat je de hond aanschaft om advies vragen. Waar kan je het beste de hond aanschaffen, welk ras of type hond past bij jou en je gezin en waar moet je op letten bij de aanschaf.

Zodra je een hond ‘uitgekozen’ hebt en het is duidelijk wanneer je hem in huis mag verwelkomen neem je via de mail contact op voor de privelessen’.

Honden uit het buitenland mogen vanwege het risico op ziektes (en overprikkeling) pas na 4 weken op les komen.

Is je hond pas net in Nederland, dan is het mogelijk te starten met een theorieles zodat je deze 4 weken precies weet wat u wel en beter niet kunt doen.