Basic Dog Training

Deze cursus is voor (jonge) honden vanaf ongeveer 5 maanden tot ongeveer 12 maanden. Om aan deze cursus mee te doen, stroom je in vanaf de puppy socialisatie cursus of vanuit een privétraject. In de cursus wordt veel aandacht besteed aan de basis commando’s en gehoorzaamheid, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de honden (de puberteit).

In tegenstelling tot wat veel mensen denken eindigt de socialisatiefase niet na 12 weken. Na de socialisatie cursus is het belangrijk om de hond nog steeds te begeleiden in het zien of ontmoeten van nieuwe plekken, mensen en objecten. In deze cursus zal het aanleren van basis commando’s (zit, af, wandelen zonder trekken, hierkomen, niet opspringen etc.) afgewisseld worden met praktijksituaties en spellen of opdrachten om de band tussen eigenaar en hond te versterken. Natuurlijk wordt ook in deze cursus tijd ingepland voor vragen of problemen die u zelf ervaart (en vaak meerdere mensen ervaren).

De jonge honden cursus duurt 8 lessen.

* het is niet mogelijk mee te doen met deze cursus zonder puppycursus of privé traject vooraf. Heeft u ergens anders puppycursus gedaan en wilt u bij ons de jonge honden cursus doen? Neem dan contact op voor het inplannen van de privélessen. 

timmie volgen 2