Puppy Socialisatie + Cursus

Gefeliciteerd met de komst van je nieuwe pup!chico in tuin

Vanaf 8 weken is je pup welkom bij onze hondenschool.
Je kunt je al inschrijven vanaf het moment dat je pup geboren is zodat je, zodra de pup in huis komt,
goed voorbereid bent en meteen kunt beginnen met de cursus.

De eerste weken zijn namelijk enorm belangrijk. De zogeheten ‘kritieke socialisatie fase’ van de hond is tussen 8 en 12 weken. In deze periode staat de pup het meest open voor nieuwe ervaringen en leert het snelst (ook de verkeerde dingen…). De indrukken die de hond in deze kritieke socialisatie periode op doet bepalen voor een groot gedeelte hoe hij in zijn verdere leven zal reageren. Alle tijd en aandacht die je in de eerste beginperiode aan hem besteedt, verdien je daarna dubbel en dwars terug.

In dezeCSC_2789 - kopie cursus beginnen we met socialiseren. Op een tempo dat voor iedere pup verschillend is. We zullen ook diverse locaties bezoeken en onder begeleiding zult u leren hoe u de hond het beste kunt socialiseren met de dingen die we tegen komen. Daarnaast werken we op een positieve manier aan de band tussen hond en baas, zodat zij elkaar leren kennen en vertrouwen en leggen we de basis voor oefeningen als het ‘hierkomen’, ‘wandelen zonder trekken’, ‘los laten’ en nog veel meer.

Vaak horen wij van mensen dat de pup nog niet alle inentingen heeft gehad.
Dat klopt, maar een goede socialisatie in de eerste paar weken voor de ontwikkeling van het gedrag is zeer belangrijk. Zou je de hond tot 12 weken binnenshuis houden dan mis je dus de volledige socialisatie periode met alle gevolgen van dien.
Daarnaast is het belangrijk te beseffen dat de meeste ziektes opgelopen worden via de ontlasting en via zieke honden die niet gevaccineerd zijn.
Bij ons trainen de puppy’s op een veld waar alle ontlasting opgeruimd wordt en zeker geen zieke honden komen. Tijdens de les is er ook enkel contact met puppy’s van (ongeveer) dezelfde leeftijd.
Belangrijk voor u thuis is dus ook om plekken te vermijden waar ontlasting blijft liggen, zoals hondenuitlaatveldjes. En niet zomaar op elke hond af te lopen (zowel voor het risico op ziektes maar zeker ook omdat dit geen goede socialisatie is…!). Natuurlijk moet u ook gewoon netjes op tijd alle entingen halen of een ‘titerbepaling’ laten doen.

Puppy’s van 8 tot uiterlijk 12 weken oud kunnen op vaste datums bij ons starten in een nieuwe groep. De groepen zijn met maximaal 6 puppy’s. Maar doordat er elke 3 weken een nieuwe groep start zijn de groepen meestal 4 a 5 puppy’s. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er op dat moment maar 2 of 3 puppy’s starten. De cursus start met een (verplichte) theorieavond, daarna gevolgd door 10 praktijklessen.

Puppy’s die bij het in huis plaatsen al 12 weken of ouder zijn kunnen zich aanmelden voor een (of meerdere) puppy privélessen op woensdag of vrijdag. In deze lessen kunt u al uw vragen stellen over de pup en behandelen we de basis van netjes wandelen, hierkomen, los laten en meer gehoorzaamheidsoefeningen. Kunt u niet op woensdag of vrijdag? Neem dan contact op om te kijken of er andere mogelijkheden zijn.

Na een aantal puppy privélessen kan de pup mee doen met de jonge honden cursus (Basic Dog Training).

Kijk bij agenda wanneer de puppycursus start en voor meer informatie over prijs en voorwaarden.