Puppy Cursus

chico in tuin

Gefeliciteerd met de komst van je nieuwe pup!

Vanaf 8 weken is je pup welkom bij onze hondenschool.
Je kunt je al inschrijven vanaf het moment dat je pup geboren is zodat je, zodra de pup in huis komt, goed voorbereid bent en meteen kunt beginnen met de cursus (onderaan deze pagina ziet u hoe u aan kunt melden).

De eerste weken zijn namelijk enorm belangrijk. De zogeheten ‘kritieke socialisatie fase’ van de hond is tussen 8 en 12 weken. In deze periode staat de pup het meest open voor nieuwe ervaringen en leert het snelst (ook de verkeerde dingen…). De indrukken die de hond in deze kritieke socialisatie periode op doet bepalen voor een groot gedeelte hoe hij in zijn verdere leven zal reageren. Alle tijd en aandacht die je in de eerste beginperiode aan hem besteedt, verdien je daarna dubbel en dwars terug.

Bij hondenschool Houten geloven wij dat je het beste in staat bent een pup op te voeden, wanneer je beschikt over de juiste kennis van honden(gedrag). Vaak wordt deze theorie gegeven tijdens de les, terwijl je (soms in de regen) probeert om je pup rustig te houden en tegelijkertijd naar de instructeur te luisteren. Dit werkt voor heel veel eigenaren (en puppy’s) niet echt motiverend en veel informatie is al weer verloren tegen de tijd dat je thuis aankomt. En zeg nou zelf: als je op les komt wil je toch lekker bezig zijn met je nieuwe pup?

Daarom hebben we bij Hondenschool Houten een unieke samenwerking met de online puppycursus van Hondencentrum Itam. Het gehele theoretische gedeelte volg je online, lekker thuis vanaf de bank in je eigen tempo. In de video’s wordt zeer duidelijk uitgelegd hoe je de pup socialiseert en worden oefeningen overzichtelijk voor gedaan. Voor je vragen kan je iedere dag terecht bij een gecertificeerd kynologisch instructeur. En voor het spelen met andere puppy’s kan je regelmatig terecht bij een puppy speeluur. 

CSC_2789 - kopie

In deze cursus beginnen we met socialiseren. Op een tempo dat voor iedere pup verschillend is. We zullen ook diverse locaties bezoeken en onder begeleiding zult u leren hoe u de hond het beste kunt socialiseren met de dingen die we tegen komen. Daarnaast werken we op een positieve manier aan de band tussen hond en baas, zodat zij elkaar leren kennen en vertrouwen en leggen we de basis voor oefeningen als het ‘hierkomen’, ‘wandelen zonder trekken’, ‘los laten’ en nog veel meer.

Hoe werkt het?

Via deze link kom je op de website van Hondencentrum Itam. Daar schaf je de puppycursus aan. Deze kost eenmalig €149,- incl. btw. Na betaling ontvang je inlogcodes voor de online academie en kun je direct van start gaan met de theorie. Het eerste gedeelte van de theorie is zelfs al gratis op de website te volgen en gaat over het voorbereiden op een pup, het ophalen en de eerste 24 uur van de pup bij jou in huis. 

Naast de inlogcodes krijg je via de mail ook een uitnodiging voor de besloten facebook groep. In deze groep heb je iedere dag de gelegenheid tot het stellen van vragen over jouw pup. Een gecertificeerd kynologisch instructeur zal binnen 24 uur jouw vragen beantwoorden. En als extraatje vindt je op de facebook pagina ook nog leuke artikelen, extra informatie en een kennistoets.

Wanneer je de puppycursus aangeschaft, heb je 5 maanden lang toegang tot alle theorie en mag je gedurende die tijd mee doen met alle puppy speeluurtjes.

Start met de cursus zodra je pup 8 weken is, of zelfs nog voordat je hem in huis hebt! Wacht niet tot de pup alle entingen heeft gehad voordat je start, want dan mis je echt een hele belangrijke periode. Hoe dat precies zit, wordt uitgebreid uitgelegd in de puppycursus.

De puppycursus is het meest effectief wanneer je hieraan begint met een pup die jonger is dan 12 weken. Maar soms gebeurd het dat een pup op latere leeftijd bij jou in huis komt. Met een pup van 12, 13 of 14 weken kun je de puppycursus nog steeds volgen. Het is dan wel aan te raden om het eerste gedeelte van de cursus iets sneller door te lopen zodat je snel bij de hoofdstukken komt die voor jou belangrijk zijn. Je hebt ook de keuze om privé trainingen te doen met je pup, zodat we nog gerichter kunnen kijken welke onderdelen voor jou belangrijk zijn. Kijk in dat geval onder “puppy privé cursus”.

Wil je de leukste periode van het leven van jouw hond goed beginnen en werken aan een goede band met jouw pup?
Ga dan snel naar www.hondencentrum-itam.nl