Rally-O / Rally-Free

Wil je op een vrolijke manier werken met je hond? Wil je spannende en afwisselende parcoursen lopen met je hond? Dan is Rally-O iets voor jou!

Rally-O is een combinatie van Obedience en Agility. Dit zorgt voor een afwisselende sport, die ook voor beginnende trainingsliefhebbers interessant is om te doen. Bij Rally-O loop je een parcours dat bestaat uit verschillende oefeningen. De instructeur ontwerpt iedere keer een ander parcours.

Rally-O is een sport die steeds meer aan populariteit wint. Het is  gehoorzaamheid met een vleugje behendigheid, waarbij plezier en interactie voorop staan. Rally-O biedt je de kans om op een leuke ontspannen manier met je hond te trainen, wat ook nog eens de relatie met je hond bevorderd.

 

 

 

Het uitgangspunt van Rally-O is: het samenwerken met de hond zodat er een parcours in een vloeiende lijn wordt gelopen. Het grote verschil met de meeste andere hondensporten is dat bij Rally-O een deelnemer zijn hond mag aanmoedigen door middel van praten, kloppen op het been, in de handen klappen en aanmoedigende signalen mag geven en je mag commando’s meerdere malen herhalen. Het doel is een vrolijke combinatie die  energiek een parcours aflegt.

In Nederland staat de sport nog in de kinderschoenen, maar het wint zeker aan populariteit. Er zijn al een aantal hondenscholen in Nederland waar nu getraind kan worden en daar is Hondenschool Houten er één van.

Rally Obedience is een sport voor jong en oud (zowel hond als baas), en is een hele leuke nieuwe manier om samen met je hond bezig te zijn.

Bij Hondenschool Houten wordt deze cursus 2 keer per jaar gegeven. Kijk bij ‘Agenda’ wanneer de volgende cursus start.

 

Nieuwsgierig geworden? Je bent welkom om naar de training te komen kijken.

home_image rally o