Lezing

Dominantie?

Het wordt (nog steeds) tijd voor verandering!


Datum: 6 okt. Geannuleerd ivm Corona maatregelen!

Aanvang: 19:00 inloop, start lezing 19:30

Locatie: Achterdijk 30, 3981 HB Bunnik (naast het Hondenspeelparadijs)

Kosten: €35 p.p. (inclusief koffie/thee, wat lekkers en een certificaat)

Dominantie is al jaren een veel besproken onderwerp binnen ‘hondenland’. De inzichten zijn veranderd. Dominantie als verklaring van ongewenst gedrag zoals agressie is achterhaald.

In deze lezing leer je waarom je hond doet wat hij doet en hoe hij zich daar waarschijnlijk bij voelt. Wat dan wél de verklaring is voor het gedrag dat nog vaak dominantie genoemd wordt. Met die kennis en inzicht kun je hem beter begeleiden. Zodat je zonder strijd en je druk te maken over wie de baas nu is, van hem kunt genieten.


In deze 3 uur durende lezing leer je over de nieuwste inzichten met betrekking tot dominantie.


Moderne hondenprofessionals die werken volgens de nieuwste inzichten, zullen je vertellen dat dominantie achterhaald is.

Dat is absoluut waar, maar…

Vaak krijg je geen uitleg over waarom je hond dan wél doet wat hij doet, als het geen dominantie is. In deze lezing krijg je het alternatief te horen, zodat je in het dagelijks leven diverse situaties hiernaar kunt vertalen en zelf de verklaring kunt vinden voor heel veel gedrag van je hond. Gedrag dat eerder werd bestempeld als “dominant”.

 

Vijf jaar geleden gaf Monique ook een veelbezochte lezing over dominantie. Ze reisde er het hele land mee door. Maar in de afgelopen vijf jaar is er weer het één en ander veranderd. 

Dat bespreekt zij in deze nieuwe lezing. We kijken namelijk heel vaak alleen maar naar wat een hond (die dominant genoemd werd/wordt) doet (zijn gedrag) en niet naar hoe hij zich voelt. De emoties van de hond komen in deze lezing in relatie tot ‘dominant’ gedrag ook aan bod.

 

Het is onverstandig om je hond niet te begeleiden en geen grenzen aan te geven. Een hond heeft duidelijkheid nodig en daarvoor zijn er regels. Maar er is geen enkele reden om die regels op te leggen met behulp van pijn, angst of schrik. Je kunt zonder problemen vredig en zonder strijd met je hond samenleven als je weet waarom een hond doet wat hij doet in bepaalde situaties.

Herken je het volgende?

Mijn hond gromt naar mij als hij op de bank ligt en ik kom naar hem toe. Mijn buurman zegt dat hij dominant is en dat ik hem goed moet aanpakken, maar dat durf én wil ik niet.
Mijn pup loopt voor mij uit de deur uit als we gaan wandelen. Ook tijdens het lopen trekt hij veel en bepaalt hij voor een groot deel waar we naar toe gaan. De fokker zegt dat het een dominante pup is en dat het belangrijk is dat ik de baas word over mijn pup. Maar dat wil ik helemaal niet.
Mijn hond valt uit naar onbekende honden die bij hem in de buurt komen. Ik denk dat hij mij misschien beschermt, maar de dierenarts zegt dat hij dominant is en dat ik een probleem heb. Ik maak me zorgen

In deze lezing bespreekt Monique deze – en nog vele andere – voorbeelden.

Voor wie is deze lezing?

Voor eigenaren die willen begrijpen wat hun hond drijft
Voor eigenaren die niet overal een strijd over willen voeren met hun hond
Voor eigenaren die wel regels willen, maar vooral hun éigen regels
Voor hondenprofessionals die up to date willen blijven over dominantie
Voor hondenprofessionals die het alternatief willen leren kennen

Op welke vragen krijg je onder andere antwoord?

Wat is het dominantie-concept zoals het binnen de opvoeding wordt gebruikt?
Bestaat dominantie onder honden eigenlijk wel?
Wat zijn de nieuwste inzichten met betrekking tot dominantie?
Wat is het alternatief?
Wat is de rol van emoties in dit alternatief?
Wat is het belang van resources, sociale band en leerervaringen?

Monique Bladder is gediplomeerd gedragstherapeut en gecertificeerd BAT-instructeur, en heeft in de loop der jaren al duizenden hondeneigenaren bijgestaan. Daarnaast is zij de auteur van het boek “Kijk eens naar je hond” en mede-auteur van het boek “Help je hond bij angst”. Het is mogelijk deze boeken tijdens de lezing aan te schaffen. Heb je hier interesse in, geef dit dan liefst van tevoren even aan. Kijk voor meer informatie op www.moniquebladder.nl.
 
 

Aanmeldformulier lezing Monique Bladder

Voorwaarden

 

  • Om je aan te melden voor de lezing op 06 oktober 2020 vul je onderstaand formulier in.  Na het versturen van het formulier ontvangt u een factuur. Uw inschrijving is pas definitief na betaling van de factuur. 
  • Wilt u met meerdere personen komen maar onder 1 naam betalen? Schrijf dan in het opmerkingen veld duidelijk de naam of namen van de overige personen op. 
  • Tot en met 18 september is het mogelijk om kosteloos te annuleren. Daarna is het helaas niet meer mogelijk om geld terug te ontvangen.

Helaas is besloten de lezing op 6 oktober te annuleren vanwege corona. Volgend jaar zal de lezing opnieuw aangeboden worden.